Veelgestelde vragen

Om veilig te kunnen werken, hebben wij een covid-19 protocol. Hier kunt u lezen wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.
Wilt u een afspraak inplannen, dan kunt u bellen, appen, mailen of het inschrijfformulier op de website gebruiken. Alle behandelingen zijn op afspraak. Er is geen inloopspreekuur.
Wanneer u onverhoopt verhinderd bent om de gemaakte afspraak na te komen, dan vragen we u deze uiterlijk 24 uur van tevoren te verzetten of te annuleren. Bij een niet nagekomen afspraak of te late afmelding brengen we 50% van de geboekte behandeling in rekening, ter compensatie van de voor u gereserveerde tijd. Dit geldt uiteraard ook bij een 'no-show', dus als u niet op de afspraak verschijnt. Afmelden kan op dezelfde manier als aanmelden. 
De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Met de metrolijnen 53 & 54 stapt u uit bij halte Reigersbos. Met de auto kunt u 2 uur gratis parkeren op het parkeerterrein achter de Vomar (blauwe zone). Vergeet niet uw parkeerschijf zichtbaar in de auto te leggen. 
We werken met directe betaling via pinpas of met het toesturen van facturen per mail.
Vergoeding voor fysiotherapie is afhankelijk van uw aanvullende pakket en/of de indicatie. U kunt dit nalezen in uw polis of navragen bij uw zorgverzekeraar. Bij een aantal zorgverzekeraars wordt de declaratie voor fysiotherapie rechtstreeks door ons ingediend. Te weten: Achmea groep, VGZ groep, en DSW groep. Bent u elders verzekerd en komt u in aanmerking voor een vergoeding, dan kunt u de factuur doorsturen naar uw zorgverzekeraar. Craniosacraal therapie wordt door de meeste verzekeraars gedeeltelijk vergoed (zie zorgwijzer.nl), ook hier stuurt u de factuur zelf door naar uw zorgverzekeraar. De massagebehandelingen bij Samasta-Massage worden op dit moment niet vergoed. Indien er verandering in komt, laten we het weten.
U heeft voor de meeste behandelingen in de Groepspraktijk Zuidoost geen verwijsbrief nodig. U kunt rechtstreeks met ons een afspraak inplannen. Uitgezonderd zijn fysiotherapeutische behandeling aan huis of bij een chronische indicatie. In verband met de vergoeding is dan vaak wel een verwijsbrief noodzakelijk.
Door een goede planning streven we ernaar om u binnen 3 dagen te kunnen behandelen. Er bestaat op dit moment geen wachtlijst.
In de praktijk is alles aanwezig. U hoeft geen eigen handdoeken mee te nemen.
De eerste behandeling starten we met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek wordt een intake-formulier ingevuld met vragen over uw persoonsgegevens tot aan uw medische geschiedenis. Dat laatste is niet verplicht, maar geeft meer inzicht waardoor het behandeltraject beter op u kan worden afgestemd. Zo kunnen we uw klachten sneller verbeteren en verhelpen. We proberen zoveel mogelijk maatadvies te geven.
Voor cadeaubonnen kunt u terecht op de site van www.samasta-massage.nl
Binnen de psychosomatische fysiotherapie en craniosacraal therapie zijn kinderen ouder dan 2 jaar welkom. Indien er sprake is van bijvoorbeeld een achterstand in de motorische ontwikkeling, kunt u bij een gespecialiseerd kinderfysiotherapeut terecht. De massagebehandelingen zijn gericht op volwassenen vanaf 18 jaar.